Θερμοχρωμικό Εφέ

Θερμοχρωμικό Εφέ

Ένα μαγικό εφέ που αλλάζει χρώμα όταν η επιφάνεια ζεσταίνεται

Το Θερμοχρωμικό εφέ αλλάζει το χρώμα της επιφάνειας όταν εκείνη ζεσταθεί. Για παράδειγμα, όταν ένα μέρος του σώματός μας την αγγίξει, όπως ένα χέρι, η θερμότητα από το χέρι θα μεταφερθεί στην επιφάνεια και το χρώμα θα εξαφανιστεί για να φανεί προσωρινά το αποτύπωμα του χεριού.

Στο παρελθόν, αυτά τα χρώματα χρησιμοποιούνταν ως εφαρμογές ασφάλειας, αλλά τώρα χρησιμοποιούνται για διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα, αντικείμενα σχεδίασης, χερούλια, διακόπτες, φωτισμό, πόρτες, τραπέζια κλπ. Το χρώμα είναι για εσωτερική χρήση μόνο.

Η επιτυχία αυτών των προϊόντων σχετίζεται με την εύκολη χρήση και εφαρμογή. Σε θερμοκρασία δωματίου (μέχρι 25-29°C) το χρώμα βάφεται, αλλά αν ζεσταθεί η το ακουμπήσουμε με το σώμα μας ή με άλλη πηγή θερμότητας, θα γίνει διάφανο ματ. Αυτό δείχνει το χρώμα του φόντο και την υφή της επιφάνειας. Για παράδειγμα το μαύρο χρώμα που εφαρμόζεται σαν σπρέι σε ξύλο, θα δείξει τους κόκκους του ξύλου όταν ζεσταθεί.

Επίσης αξιοσημείωτες είναι οι εφαρμογές που περιλαμβάνουν νερό, ηλεκτρισμό και αντιστάσεις, για παράδειγμα βάψιμο σε γυάλινες λεκάνες, που φέρνει σουρεαλιστικές αλλαγές όταν ανοίγουμε το καυτό νερό ή παγωμένο, ή σε κύπελα και μηχανές καφέ, κράνη μοτοσικλέτας, αφυγραντήρες κλπ.

Η εφαρμογή του θερμοευαίσθητου χρώματος είναι πολύ εύκολη. Δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες:
με βάση διαλύτη για επαγγελματικές εφαρμογές με υψηλή κάλυψη, με αδιάφανη και διάφανη εμφάνιση, μπορεί να βαφτεί με συγκεκριμένα βερνίκι. Επίσης κατάλληλο για μεγάλες επιφάνειες και γρήγορο στέγνωμα.
με βάση νερό για εφαρμογές που απαιτούν καλή αντίσταση και ταυτόχρονα εφαρμογή με βούρτσα ή σπρέι σε περιβάλλοντα όπου δεν είναι δυνατή η εφαρμογή διαλύτη. Αυτή ή έκδοση είναι επίσης κατάλληλη για εσωτερικούς χώρους.

Τα παρακάτω χρώματα είναι διαθέσιμα:
ΜΑΥΡΟ με αλλαγή σε θερμοκρασίες 26-29°C
ΚΟΚΚΙΝΟ με αλλαγή σε θερμοκρασίες 26-31°C
ΜΠΛΕ με αλλαγή σε θερμοκρασίες 24-30°C
Η αλλαγή χρώματος είναι σχεδόν άμεση με την αλλαγή θερμοκρασίας, η μεγαλύτερη επιρροή είναι το υλικό του αντικειμένου που έχει βαφτεί. Άγγιγμα και θερμοκρασία στους 29°C σέ ένα κομμάτι ξύλο είναι ευκολότερο από το να θερμάνουμε ένα μικρό σιδερένιο αγαλματάκι.
Όλα τα χρώματα είναι αναστρέψιμα και αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με την θερμοκρασία του δωματίου στο οποίο βρίσκονται.
Υλικά τα οποία είναι κακοί αγωγοί θερμότητας είναι αυτά που μπορούν πιο εύκολα να ζεσταθούν με το χέρι για να προκληθεί αλλαγή χρώματος με το θερμοευαίσθητο βερνίκι.

Τα προϊόντα είναι επαγγελματικής ποιότητας και φτάνουν την κάλυψη με 1-2 στρώσεις.
Αυτά τα προϊόντα είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους μόνο. Σε εξωτερικούς εμφανίζουν μικρότερη διάρκεια, ακόμα και αν προστατεύεται με διάφανο βερνίκι ενάντια στις ακτίνες UV. Για το βάψιμο μικρών αντικειμένων σε σειρά, όπως γυαλιά, ψαλίδια κλπ.. υπάρχει ειδική έκδοση του προϊόντος με υψηλή κάλυψη, με ρητίνες που δίνουν αντίσταση.

Τα χρώματα στις φωτογραφίες είναι ενδεικτικά. Για να ξέρετε ποια είναι διαθέσιμα παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Για να ελέγξετε το εφέ, σε μικρές επιφάνειες, ένα δοκιμαστικό κιτ είναι διαθέσιμο. Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Το ειδικό εφέ εφαρμόζεται σε:
– ξύλο
– μέταλλο (σίδερο, αλουμίνιο, ορείχαλκο, κλπ)
– πλαστικό (ABS, ABS-PC, κλπ)
– γυαλί
– έκδοση διαθέσιμη για εσωτερικούς τοίχους

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φαινόμενο της θερμοευαισθησίας, προτείνουμε να επισκεφτείτε τα παρακάτω:
Thermochromism – En.Wikipedia
Openmaterials

Contact us now

Let's talk about your project

Dear user, we inform you that due to some recent European regulations, governing the sale and the transport to private (non-professional) users of some dangerous materials, we may find it impossible to handle your request.

In order to give you the best possible answer we also ask you to fill in the following fields (not required)

Interest areas

You can also contact us here: info@cromaspaints.com | Tel: +39 0331 877427

Share the page Θερμοχρωμικό Εφέ