Electro conductive paint, copper and graphite based

Ηλεκτροαγώγιμο Βερνίκι

Βερνίκι για να κάνετε μονωμένα υλικά ηλεκτροαγώγιμα

Το βερνίκι ηλεκτροαγωγιμότητας είναι μία επιφανειακή επεξεργασία η οποία επιτρέπει σε διάφορα υλικά τα οποίο δεν είναι αγωγοί του ηλεκτρισμού, να γίνουν. Αυτά τα δύο προϊόντα από το Cromas χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

  • Βερνίκι με Υψηλό Επίπεδο Ηλεκτροαγωγιμότητας (χαμηλή αντίσταση), φτιαγμένο από αγνό Χαλκό
  • Βερνίκι με Χαμηλό Επίπεδο Ηλεκτροαγωγιμότητας (υψηλή αντίσταση), φτιαγμένο από Γραφίτη 

Τα προϊόντα αυτά έχουν μεταξύ τους διαφορετικά χαρακτηριστικά τα οποία θα περιγράψουμε παρακάτω με λεπτομέρεια. Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση και συμμορφώνονται με τους κανόνες RoHS.

Ηλεκτροαγώγιμο βερνίκι με βάση Χαλκού SV3800 ZERO-OHM

Αυτό το προϊόν δημιουργεί μία πραγματική ηλεκτροαγώγιμη επιφάνεια η οποία επιτρέπει την μέγιστη δυνατή αγωγιμότητα με τον συνδυασμό αντίστασης και προσκόλλησης στην επιφάνεια. Συνήθως παρέχει αγωγιμότητα σε μεγάλες αποστάσεις, ωστόσο με τον καιρό ο χαλκός σε σκόνη τείνει να αποκτά μία λεπτή στρώση οξειδίου.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, το Cromas έχει σχεδιάσει μία ειδική διαδικασία κατασκευής αυτού του βερνικιού η οποία ενεργοποιεί την επιφάνεια και εξουδετερώνει το οξείδιο που χτίζεται σε αυτήν. Το αποτέλεσμα είναι ένα υψηλότερο επίπεδο ηλεκτροαγωγιμότητας. Αυτό το επίπεδο είναι παρόμοιο με την υψηλή αγωγιμότητα επιφανειών με ασήμι, αλλά πιο φθηνό.

Το βερνίκι είναι κατάλληλο για διασκορπισμό ηλεκτροστατικών φορτίσεων, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση αισθητήρων ή διακοπτών.

Μία σημαντική μελέτη έχει γίνει στην αναζήτηση πολυμερούς ρητίνης, τεχνολογίας “μήτρας”, με λιγότερο αγώγιμη επιφάνεια. Αυτή η ρητίνη έχει αντίσταση η οποία είναι μεγαλύτερη όταν η επιφάνεια είναι μακρύτερη και υπάρχει λιγότερο υλικό.

Η τιμή της αντίστασης σε Οhm που δείχνουμε είναι ενδεικτική και τα αποτελέσματά σας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως:

  • Την βαμμένη επιφάνεια
  • Πόσο βερνίκι εφαρμόστηκε ως στεγνό τελείωμα
  • Την μέθοδο της εφαρμογής, σπρέι ή εφαρμογή με βούρτσα

Είναι σημαντικό να ελέγξετε την διαδικασία της εφαρμογής και την αντίσταση της επιφάνειας σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Η εφαρμογή με πιστόλι σπρέι επιτρέπει στην επιφάνεια να καλυφθεί ομοιόμορφα για καλύτερο επίπεδο αγωγιμότητας.

Έχουμε φτιάξει ένα σύντομο βίντεο όπου σας δείχνουμε μερικές ιδιότητες του ηλεκτροαγώγιμου βερνικιού. Εφαρμόστηκε σε ξύλο το οποίο είναι εξαιρετικό και μονωμένο υλικό.

Το βίντεο δείχνει την χαμηλή αγωγιμότητα ρεύματος που επιτυγχάνεται με δύο αλκαλικές μπαταρίες των 1.5 βολτ, όσο φωτίζουν τα LED.

Αυτή τη στιγμή το προϊόν είναι με βάση διαλύτη και για επαγγελματική χρήση. Συνεχίζουμε την έρευνα για μία εκδοχή χωρίς διαλύτες για εφαρμογές σε τοίχους και άλλες επιφάνειες όπου δεν είναι δυνατή η χρήση βερνικιών με βάση διαλύτη.

SV102AF02 Ηλεκτροαγώγιμο Βερνίκι με Βάση Γραφίτη

To προϊόν με βάση γραφίτη παρέχει χαμηλή αγωγιμότητα σε σχέση με αυτό του χαλκού. Αν ο χαλκός δίνει 10 Ohm σε μήκος 10 εκατοστών, ο γραφίτης δίνει 10-100 kΩ κατά μήκος 10 εκατοστών. Αυτό εξαρτάται από πολλές μεταβλητές όπως το πάχος του στεγνωμένου βερνικιού.

Στην κατασκευή του βερνικιού με βάση τον γραφίτη, πολλή προσοχή εστιάστηκε στην ρητίνη στη φόρμουλα για να αποφευχθούν παρεμβολές και για να επιλεχθεί υλικό γραφίτη το οποίο είναι γειωμένο σε θερμοκρασία δωματίου αντί για κρύο περιβάλλον. Αυτά τα προϊόντα χαμηλής αγωγιμότητας χρησιμοποιούνται για να διασκορπίσουν ηλεκτροστατικές φορτίσεις από μη-αγώγιμα υλικά ή από ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Ηλεκτροαγώγιμο Βερνίκι με Βάση το Ασήμι

To ηλεκτροαγώγιμο βερνίκι με βάση το ασήμι είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένο από μικρόσφαιρες με επικάλυψη ασημιού. Αυτό το υλικό δεν χρησιμοποιείται από το Cromas επειδή είναι πολύ ακριβό σε σύγκριση με τις ιδιότητες ηλεκτροαγωγιμότητας που προσφέρει. Ωστόσο, με την νέα διαδικασία ενεργοποίησης επιφανειών που σχεδιάστηκε για το προϊόν χαλκού, το εργαστήριο έρευνας και παραγωγής του Cromas έχει καταφέρει ικανοποιητική ηλεκτροαγώγιμη απόδοση σε χαμηλότερο κόστος, γεγονός το οποίο έχει ελεγχθεί και έχει εγκριθεί από τους πελάτες μας.

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τα Ειδικά Βερνίκια Ηλεκτροαγωγιμότητας

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΑΓΩΓΙΜΟΥ ΒΕΡΝΙΚΙΟΥ;

Χρησιμοποιείται γενικά για να μετατρέψουμε ένα μη αγώγιμο υλικό ή επιφάνεια σε αγώγιμο.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για:

  • Διασκορπισμό ηλεκτροστατικών φορτίσεων από επιφάνειες ή εξοπλισμό
  • Δημιουργία απλού κυκλώματος το οποίο ενεργοποιεί διακόπτες ή σήματα και δημιουργεί μέτριο επίπεδο θερμότητας
  • Γαλβανισμός μίας επιφάνειας ο οποίος δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς

ΣΕ ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ;

Ανάλογα με την επιφάνεια, γενικά στα περισσότερα πλαστικά όπως ABS, ABS-PC, Νάιλον, Βακελίτης, Εποξικές ή ρητίνες πολυουρεθάνης, ξύλο και γυαλί χωρίς προωθητή πρόσφυσης.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Η λειτουργία του προϊόντος είναι απλή αλλά μπορεί να είναι δύσκολη στη κατανόηση. Στο βερνίκι, τα σωματίδια που μεταφέρουν ηλεκτρισμό μπλοκάρονται από μία πολυμερική μήτρα. Όταν στεγνώσει, αυτά τα ηλεκτροαγώγιμα σωματίδια πρέπει να ενωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο για να δημιουργηθεί μία σταθερή αγωγιμότητα ηλεκτρισμού. Η πολυμερική μήτρα και τα πρόσθετα στη φόρμουλα πρέπει να δημιουργήσουν όση λιγότερη παρεμβολή γίνεται.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΕΓΝΩΜΕΝΟΥ ΒΕΡΝΙΚΙΟΥ;

Έχουμε πολλά αιτήματα από πελάτες επειδή υπάρχουν πολλά διαφορετικά ηλεκτρολογικά προτζεκτ στα οποία χρησιμοποιούνται τα βερνίκια μας. Επειδή δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τη δουλειά σας, σας προτείνουμε να παραγγείλετε το προϊόν για δοκιμές στο περιβάλλον σας.

Η ΣΤΕΓΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΝΙΚΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΧΑΛΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ Ή ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ;

Η στεγνή επιφάνεια χαλκού είναι παρόμοια με πραγματικό χαλκό. Είναι μαλακή και μπορεί να οξειδωθεί στο κατάλληλο περιβάλλον. Αν η στεγνή επιφάνεια είναι σε εξωτερικό χώρο ή πρέπει να είναι ανθεκτική σε τρίψιμο, υγρασία, καθάρισμα κ.λπ., τότε πρέπει να προστατευτεί με εποξική ρητίνη ή το κατάλληλο εποξικό ή ακρυλικό βερνίκι. Σε αυτή τη περίπτωση, επικοινωνήστε με το γραφείο μας για να συζητήσουμε τις απαιτήσεις σας.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ ΝΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΣΣΙΤΕΡΟ;

Από τις δοκιμές μας, η στεγνή επιφάνεια δεν μπορεί να συγκολληθεί με κράμα SnPb 60/40 το οποίο χρησιμοποιούνταν ευρέως πριν τις ρυθμίσεις RoHS, ή με το υποκατάστατό του χωρίς Pb.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΒΕΡΝΙΚΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΑΓΩΓΙΜΟ;

Σχεδόν κάθε βερνίκι μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτροαγώγιμο, αλλά αυτά με τις ειδικές προδιαγραφές και τεχνικά χαρακτηριστικά είναι πιο συμβατά.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ;

Η εύκολη απάντηση είναι όχι. Τα μεταλλικά βερνίκια δεν έχουν τα υλικά που απαιτούνται για να είναι αγώγιμα.

ΠΟΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΑΓΩΓΙΜΑ;

Το Cromas έχει δύο χρώματα ηλεκτροαγώγιμου βερνικιού. Αυτό με βάση τον χαλκό είναι ένα σκούρο χρώμα, και αυτό με βάση τον γραφίτη είναι μαύρο. Αν προσθέσετε χρωστικές στη φόρμουλα, αυτό μπορεί να επηρεάσει τις ιδιότητες ηλεκτροαγωγιμότητας. Υπάρχουν κάποια χρωματισμένα συνθετικά αγώγιμα υλικά τα οποία είναι πιο ανοιχτά σε χρώμα, αλλά το Cromas δεν έχει κάνει δοκιμές πάνω σε αυτά.

Ο ΜΑΡΜΑΡΥΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ;

Το ορυκτό αυτό δεν είναι αγώγιμο υλικό.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΑΓΩΓΙΜΟ ΒΕΡΝΙΚΙ;

Εφαρμόστε στην επιφάνεια με πιστόλι βαψίματος, βούρτσα ή με κάποιες φορές με βύθιση. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την προσκόλληση στην υποστήριξη πριν ξεκινήσετε την βιομηχανική παραγωγή.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΙ;

Το ειδικό ηλεκτροαγώγιμο βερνίκι με βάση τον χαλκό μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα. Είναι σημαντικό να τεστάρετε το προϊόν και να προσέξετε να μην υπερθερμάνετε το υλικό επειδή μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη.

ΠΩΣ ΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΑΓΩΓΙΜΟ ΒΕΡΝΙΚΙ;

Οι καλύτεροι μονωτές είναι η εποξική ρητίνη και τα εποξικά χρώματα. Το Cromas έχει ποικιλία αυτών των βερνικιών τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΥΡΜΑ ΧΑΛΚΟΥ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ;

Όχι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκεί όπου χρειάζεται λεπτή στρώση ή σε μη αγώγιμη επιφάνεια. Η διαφορά μεταξύ των προϊόντων είναι ότι ο αγνός χαλκός έχει αντίσταση και αυτό πρέπει να γίνεται κατανοητό. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να λειτουργήσουν ηλεκτρικά μοτέρ και άλλα εξαρτήματα τα οποία χρειάζονται ρεύμα να διαχέεται μέσα από το προϊόν, όπως σε LED.

Για να μάθετε περισσότερα, προτείνουμε τους παρακάτω συνδέσμους:

Ηλεκτρική Αντίσταση και αγωγιμότητα: https://en.wikipedia.org/wiki/Electrical_resistivity_and_conductivity

Φυσική της ηλεκτροαγωγιμότητας: https://www.britannica.com/science/electrical-conductivity

Contact us now

Let's talk about your project

Dear user, we inform you that due to some recent European regulations, governing the sale and the transport to private (non-professional) users of some dangerous materials, we may find it impossible to handle your request.

In order to give you the best possible answer we also ask you to fill in the following fields (not required)

Interest areas

You can also contact us here: info@cromaspaints.com | Tel: +39 0331 877427

Share the page Ηλεκτροαγώγιμο Βερνίκι