Transparent epoxy resins

Εποξική Ρητίνη Μικρού Πάχους Χυτεύματα

Αυτο-επιπεδούμενη, σαν γυαλί, για βιομηχανική και επαγγελματική χρήση

Η εφαρμογή ενός στρώματος διάφανης εποξικής ρητίνης μικρού πάχους δίνει στην επιφάνεια ένα βελτιωμένο και γυαλιστερό εφέ, σε σύγκριση με κοινά διάφανα βερνίκια.

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα στρώματα διάφανου βερνικιού, η εποξική ρητίνη προσθέτει ένα εφέ γυαλιού σε πολλά είδη υλικών όπως το ξύλο, ακόμα και σε επιφάνεια που είναι ήδη βαμμένη. Η εφαρμογή αυτής της ρητίνης χαμηλής πυκνότητας δίνει την οπτική αίσθηση του βάθους.

Όταν η ρητίνη έχει σκληρύνει, το υλικό εμφανίζει ελάχιστο κιτρίνισμα με τον χρόνο. Έχουμε προσθέσει φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας UV για να παρέχουν μακροχρόνια προστασία και αντίσταση στο κιτρίνισμα. Η ρητίνη αυτή είναι κατάλληλη για χρήση σε εσωτερικούς χώρους μόνο.

Με την επιστημονική εμπειρία του Cromas στην παραγωγή ειδικών χρωμάτων και εφέ, έχουμε σχεδιάσει τις ρητίνες μας για επαγγελματικές εφαρμογές. Πολλές άλλες ρητίνες είναι προορισμένες για τον ιδιώτη καταναλωτή και για κατασκευές στο σπίτι DIY.

Οι ρητίνες Cromas σχεδιάστηκαν από την ομάδα μας με τα παρακάτω επαγγελματικά χαρακτηριστικά:

  • Χαμηλό ιξώδες και είναι ισορροπημένο – το υλικό είναι αυτοεπιπεδούμενο σε χαμηλή πυκνότητα
  • Υψηλή αντίσταση στην ανθράκωση – η αντίδραση του σκληρυντικού ρητίνες με τον αέρα και την υγρασία μπορεί να δημιουργήσει παραμορφώσεις στην επιφάνεια
  • Ανθεκτικό στις ακτίνες UV και χαμηλό κιτρίνισμα
  • Yπολογισμένο “Mass Effect” – η θερμοκρασία της ρητίνης που σκληραίνει – δοκιμασμένο σε κοινές επιφάνειες επίπλων

Γενικές και Σημαντικές Πληροφορίες σχετικά με τις Τεχνικές Εφαρμογής των Ρητινων

Όταν η ρητίνη έχει σκληρύνει πλήρως γίνεται μία μοναδική γυαλιστερή επιφάνεια η οποία έχει υψηλή ανθεκτικότητα σε σχέση με κοινά βερνίκια, ακόμα και για υλικό χαμηλής πυκνότητας. Μία εφαρμογή της τάξης 1-2 χιλιοστών μπορεί να χυθέι σε επίπεδες επιφάνειες χωρίς να χρειάζεται καλούπι ή πλαίσιο.

Για ελαφρώς υψηλότερη πυκνότητα σε αυτή τη ρητίνη, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε ένα απλό πλαίσιο με μονωτική ταινία. Όταν ρίξουμε τη ρητίνη χωρίς αυτό το πλαίσιο, θα γίνει αυτόματη επιπέδωση και όση ρητίνη περισσέψει θα χυθεί από τις άκρες.

Αφού η ρητίνη χαμηλής πυκνότητας έχει στεγνώσει, μπορεί να γυαλιστεί σαν κάθε άλλο κοινό ακρυλικό, πολυουρεθάνη ή πολυεστέρα.

Για εφαρμογές σε ακατέργαστο ξύλο με ανοιχτούς πόρους, είναι απαραίτητο να σφραγιστεί ή να μονωθεί πρώτα το υλικό. Ως μία εναλλακτική σε κοινά προϊόντα μόνωσης, βουρτσίστε ή ψεκάστε 1 ή 2 στρώσεις εποξικής ρητίνης η σφραγιστή για το καλύτερο αποτέλεσμα. Για να εφαρμόσετε τη ρητίνη, είναι προτεινόμενο να προσθέσετε διαλυτικό χρώματος όπως το Cromas SV146 για να προετοιμάσετε το υλικό για βούρτσισμα ή ψέκασμα με σπρέι.

Αυτού του είδους η ρητίνη σχεδιάστηκε για να εφαρμόζεται σε επίπεδες επιφάνειες. Είναι επίσης κατάλληλο για ανεξάρτητα πρότζεκτ με χυτεύματα. Αυτό το προϊόν λέγεται επίσης και ισορροπημένη ή αυτο-επιπεδούμενη ρητίνη. Είναι σημαντικό η επιφάνειες να είναι επίπεδες για να ελέγχετε την ρητίνη όσο η πυκνότητα αυξάνεται.

Αυτή η ρητίνη έχει μελετηθεί για εφαρμογές μικρού πάχους, με χρόνους σκλήρυνσης περίπου 24-48 ώρες σε θερμοκρασίες 20-25°C. Όταν δουλεύουμε με αυτό το πάχος η άνοδος της θερμοκρασίας κατά τη σκλήρυνση της ρητίνης είναι μέτρια.

Εφαρμογές από 5 mm μέχρι 10 mm μπορούν να γίνουν σε επιφάνεια η οποία δεν είναι πολύ μεγάλη με συνολική μάζα ρητίνης κάτω από 2 κιλά. Για μεγαλύτερες επιφάνειες, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την ρητίνη μέτριου πάχους.

Η προτεινόμενη θερμοκρασία κατά την εργασία και σκλήρυνση είναι τουλάχιστον 20° C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, ο χρόνος ωρίμανσης θα αυξηθεί και μπορεί να προκύψουν ατέλειες στην επιφάνεια.

Προτείνουμε επίσης το υλικό της επιφάνειας, τα ενσωματωμένα αντικείμενα, και το περιβάλλον εργασίας να μην έχουν υγρασία. Αυτό επειδή η υπερβολική υγρασία στον αέρα ή στα ενσωματωμένα αντικείμενα μπορεί να αντιδράσει με το μείγμα και να προκαλέσει παραμορφώσεις. Για να σιγουρευτείτε ότι η ρητίνη έχει καλή αντίσταση στην ανθράκωση, είναι σημαντικό να μην υπάρχει υγρασία σε κανένα αντικείμενο ή στον χώρο εργασίας.

Τον χειμώνα, προτείνουμε να μην αποθηκεύετε την ρητίνη σε κρύο μέρος.

Η Σημασία της Προπαραγωγικής Δοκιμής

Η διαδικασία εφαρμογής και το ρίξιμο των ρητίνων σε καλούπια, σε επιφάνειες ως αυτοεπιπεδούμενες, ή η εισαγωγή αντικειμένων στις εποξικές ρητίνες δεν είναι δύσκολη, αλλά προτείνουμε να κάνετε κάποιες δοκιμές πριν την παραγωγή, ειδικά αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με τις ρητίνες.

Στόχος του Cromas είναι να σας δώσουμε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες ώστε οι δουλείες σας με ρητίνες να έχουν επιτυχία. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από την έρευνα και την εμπειρία μας. Επειδή υπάρχουν πολλοί παράγοντες σε ένα πρότζεκτ με ρητίνη, πάντα προτείνουμε να ξεκινήσετε με δοκιμές σε ελεγχόμενο χώρο εργασίας και χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά.

 

Contact us now

Let's talk about your project

Dear user, we inform you that due to some recent European regulations, governing the sale and the transport to private (non-professional) users of some dangerous materials, we may find it impossible to handle your request.

In order to give you the best possible answer we also ask you to fill in the following fields (not required)

Interest areas

You can also contact us here: info@cromaspaints.com | Tel: +39 0331 877427

Share the page Εποξική Ρητίνη Μικρού Πάχους Χυτεύματα