Εποξική Ρητίνη για τρισδιάστατα διακοσμητικά (3D)

Εποξική ρητίνη για βάψιμο για τρισδιάστατη διακόσμηση

Πρακτική και Εύκολη στο βάψιμο, κατάλληλη για κάθετη εφαρμογή.

Η ρητίνη για τρισδιάστατα(3D) διακοσμητικά είναι το ιδανικό προϊόν, κατασκευασμένο από το Cromas, για την δημιουργία πρωτότυπων επιφανειών, με μοναδική εμφάνιση. Μοναδικό στο είδος του, επιτρέπει την δημιουργία τρισδιάστατων μοτίβων, ιδανικά για να βαφτούν με τα Ειδικά Χρώματα Cromas.

Η Ρητίνη είναι εύκολη στη χρήση και εφαρμόζεται με σπάτουλα, η οποία θα την απλώσει ομοιόμορφα στη στήριξη. Κατάλληλο επίσης για κυρτές επιφάνειες, η ρητίνη είναι εύκολα εφαρμόσιμη σε τραπέζια και πίνακες MDF.

 

Ένας πρωτότυπος και αφανής συνδυασμός είναι η εκ νέου επίστρωση του τελειώματος της τρισδιάστατης εποξικής ρητίνης με άλλο ένα χύτευμα εποξικής ρητίνης. Το τρισδιάστατο στοιχείο της πρώτης στρώσης αναδεικνύεται από το βάθος που δημιουργείται από την δεύτερη. Είναι ένας συνδυασμός που ικανοποιεί τις ανάγκες των σχεδιαστών, ενώ παράλληλα κρατάει στο υψηλότερο επίπεδο τις ατελείωτες δυνατότητες εξατομίκευσης και παραγωγής.

Ο ιδανικός και προτεινόμενος συνδυασμός είναι με χυτεύματα εποξικής ρητίνης χαμηλής πυκνότητας

Η χρήση σπάτουλας και ρολών δίνει χώρο να εκφράσετε την δημιουργικότητά σας με μοναδικούς τρόπους. Το μέσο πάχος αυτόν των προϊόντων είναι περίπου 1-2 χιλιοστά, αλλά υπάρχει η δυνατότητα αύξησής του, ανάλογα με το τελικό επιθυμητό εφέ. Όλα αυτά χάρη στην θιξοτροπία του προϊόντος, το οποίο παρασκευάζεται χωρίς εξατμιστά υλικά ή VOC, οπότε περιέχει 100% στερεά. Όταν στεγνώνει, το τελικό αντικείμενο δεν χάνει όγκο και παραμένει σχεδόν άθικτό.

Διαφανές άσπρο, μαύρο και οποιοδήποτε χρώμα βελτιώνονται με μοναδικό τρόπο από αυτή την τρισδιάστατη ρητίνη. Άλλος ένας προτεινόμενος συνδυασμός για αυτό το προϊόν είναι τα ειδικά χρώματα με υφές; το αποτέλεσμα είναι μία σειρά πρωτότυπων τελειωμάτων, περιορισμένα αποκλειστικά από την φαντασία σας. Μερικές προτάσεις είναι:

 • Ειδικά εφέ κύματα και αμμόλοφοι
 • Κυκλικό εφέ
 • Ξύλινο εφέ
 • Εφέ δέρμα κροκόδειλου
 • διασταυρωμένα μοτίβα

Ορίστε κάποια παραδείγματα χρωμάτων με υφή συνδυασμένα με τρισδιάστατη εποξική ρητίνη:

 • βουρτσισμένο μέταλλο
 • γυαλισμένο μέταλλο
 • μεταλλικός χρυσός, χαλκός, ορείχαλκος
 • χρώμα τσιμέντου
 • εφέ χρωμίου
 • οξειδωμένο μέταλλο
 • εφέ υφάσματος

Τεχνική γνώση στην τρισδιάστατη εποξική ρητίνη

Η τρισδιάστατη εποξική ρητίνη, όπως κάθε άλλη εποξική ρητίνη με υψηλή πυκνότητα, είναι ένα προϊόν δύο συστατικών, με χρόνο που μπορεί να δουλευτεί στα 50 περίπου λεπτά. Αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζεται από την θερμοκρασία του δωματίου στο οποίο δουλεύετε, και από την μάζα του προϊόντος.

Το προϊόν κρατάει την “εργασιμότητα” του για περισσότερο χρόνο; όταν απλωθεί, είναι δυνατόν να τελειώσετε την διακόσμηση και να κάνετε κάποιες αλλαγές ή να επαναφέρετε το αρχικό σχήμα αν χρειάζεται.

Μετά από περίπου 1-2 μέρες, ανάλογα με το πάχος της ρητίνης και την θερμοκρασία του χώρου εργασίας, το προϊόν στεγνώνει και αποκτά μία σκληρή υφή και μία σχεδόν διάφανη όψη. Όταν φτάσει σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να δουλέψετε τα τρισδιάστατα χαρακτηριστικά της ρητίνης, δηλαδή τρίψιμο, κόψιμο, τρύπημα και τελική επεξεργασία.

Αν θέλετε να βάψετε το προϊόν, προτείνουμε να γίνει μεταξύ 36-48 ωρών από την εφαρμογή. Μετά από αυτό το διάστημα, το βάψιμο πρέπει να γίνει μετά το τρίψιμο ή/και την εφαρμογή ασταριού συγκράτησης.

Πέρα από την εφαρμογή σε ξύλο και MDF/HDF, η τρισδιάστατη ρητίνη μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλες επιφάνειες όπως μέταλλα, μετά από στρώση ασταριού συγκράτησης.

Επιφάνειες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Η τρισδιάστατη εποξική ρητίνη δημιουργήθηκε ως μια “υποστήριξη” η οποία μπορεί να βαφτεί, επομένως η χρήση της είναι κατάλληλη και για εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους, εφόσον την επικαλύψετε με κάποιο προϊόν που έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αντοχή για το επιθυμητό περιβάλλον.

Σχετικά με την εφαρμογή σε εσωτερικούς χώρους, προτείνουμε να βάψετε την άσπρη ρητίνη, διότι ακόμη και αν παράγεται με πρώτες ύλες με μειωμένες πιθανότητες κιτρινίσματος, ή φύση της ρητίνης παραμένει ευαίσθητη σε αλλοιώσεις χρώματος.

Σχετικά με την εφαρμογή σε εξωτερικούς χώρους, είναι απαραίτητο να βάλετε το κατάλληλο αστάρι, πιθανώς με προστασία διάβρωσης, σε μεταλλικές υποστηρίξεις και τελειώματα που έχουν την σωστή αντοχή για αυτή τη χρήση.

Ένα τελευταίο χαρακτηριστικό για την εξωτερική χρήση είναι το πάχος; εφόσον η διαδικασία περιλαμβάνει την εφαρμογή παχύτερων στρώσεων σε σχέση με κοινά χρώματα, προτείνουμε να περιορίσετε την έκθεση του προϊόντος σε ακραίες μεταβολές θερμοκρασίας.

Contact us now

Let's talk about your project

Dear user, we inform you that due to some recent European regulations, governing the sale and the transport to private (non-professional) users of some dangerous materials, we may find it impossible to handle your request.

In order to give you the best possible answer we also ask you to fill in the following fields (not required)

Interest areas

You can also contact us here: info@cromaspaints.com | Tel: +39 0331 877427

Share the page Εποξική Ρητίνη για τρισδιάστατα διακοσμητικά (3D)