Metallic Epoxy Resins, decoration resins

Διακοσμητική Μεταλλική Εποξική Ρητίνη

Δημιουργήστε ένα ρεαλιστικό διακοσμητικό εφέ μετάλλου με Μυστρί

Εντυπωσιακή και γυαλιστερή εποξική ρητίνη με υψηλή συγκέντρωση μεταλλικών μικρόσφαιρων. Σχεδιασμένη για επαγγελματική χρήση.

Το αγνό μέταλλο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει μία φανταχτερή και ανθεκτική μεταλλική επιφάνεια σε έπιπλα, διακοσμητικά τοίχου και πατώματος.

Η εμφάνιση μιας επιφάνειας διακοσμημένη με ρητίνες από την συλλογή μας “Αγνά Μέταλλα”, είναι μοναδική με διακριτική ή και τολμηρή τρισδιάστατη υφή.

Τα γυαλιστερά χρώματα των Αγνών Μετάλλων αλληλεπιδρούν με το φως και τις μεταλλικές αποχρώσεις για να δημιουργήσουν μία όμορφη επιφάνεια. Η εφαρμογή με μυστρί δημιουργεί επίσης μία μοναδική τρισδιάστατη υφή ή οποία μπορεί να είναι μεμονωμένη ή και να παραχθεί μαζικά ως σειρά.

Αυτή η μεταλλική επιφάνεια αντανακλά το φως όχι ως απλή μπογιά, αλλά σαν πραγματικό γυαλισμένο μέταλλο – αφού αυτή η ρητίνη περιέχει μεταλλικές μικρόσφαιρες σε μεγάλη συγκέντρωση. Το προϊόν είναι βασισμένο σε μία εποξική ρητίνη χωρίς νερό και χωρίς διαλύτες, με 100% στερεά υλικά. Στην αρχική του μορφή μοιάζει με πυκνό καφέ ασβέστη και έρχεται σε διάφορα χρώματα ανάλογα με τα μέταλλα που υπάρχουν στην μίξη.

Σε αντίθεση με άλλες μεταλλικές μπογιές, η συλλογή Αγνά Μέταλλα σχεδιάστηκε από την ομάδα του Cromas μετά από εκτενή επιστημονική έρευνα και αξιοποιώντας την εμπειρία μας στα ειδικά χρώματα και τις ρητίνες. Δημιουργήσαμε μία σειρά από 10 μεταλλικές αποχρώσεις σε όμορφους φυσικούς και γυαλισμένους τόνους. Το κάθε χρώμα δίνει μια μοναδική απόχρωση στην επιφάνεια που δημιουργεί ένα πραγματικό εφέ γυαλισμένου μετάλλου με τρισδιάστατη υφή.

Πληροφορίες εφαρμογής της Ρητίνης “Αγνά Μέταλλα”

Η πυκνότητα της ρητίνης οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση μετάλλων στο μείγμα. Αυτό επιτρέπει την διακόσμηση σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς να υπάρχει θέμα υλικού που προεξέχει. Μετά την εφαρμογή με μεταλλικό μυστρί, μπορείτε να συνεχίσετε να δουλεύετε την επιφάνεια μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η συλλογή Αγνά Μέταλλα επιτρέπει στις διαφημιστικές βιομηχανίες να παράγουν εύκολα προϊόντα ή επιφάνειες σε μαζικές ποσότητες.

Τα εξαιρετικά χρώματα της συλλογής Αγνά Μέταλλα περιλαμβάνουν:

 • 01 Ψευδάργυρος
 • P02 Ορείχαλκος
 • 03 Μπρούτζος 5050
 • 04 Μπρούτζος 7030
 • 05 Χαλκός
 • 06 Γυαλισμένος Ψευδάργυρος
 • 07 Γυαλισμένος Ορείχαλκος
 • 08 Σκούρος Γυαλισμένος Ορείχαλκος
 • 09 Γυαλισμένος Μπρούτζος
 • 10 Γυαλισμένος Χαλκός

Οι επιλογές για τελειώματα με τρισδιάστατη υφή περιλαμβάνουν:

 • Το Όνειρο του Κυνηγού (ρολό σε ευθεία γραμμή, εφέ ερπετού)
 • Μεταξένιος Δρόμος (τσαλακωμένο χαρτί)
 • Βιομηχανική Εποχή (τυχαίες γραμμές με το ρολό, εφέ πλέγματος)
 • Έρημος (ρολό σε ευθεία γραμμή)
 • Αρχαίοι χρόνοι (ρολό σε χιαστή κίνηση)

Σημαντικές Τεχνικές Πληροφορίες

Το αγνό μέταλλο είναι ένα συστατικό της μεταλλική εποξικής ρητίνης που πρέπει να αναμειχθεί σωστά με συγκεκριμένο σκληρυντικό. Η βάση μοιάζει με μία σκούρα, παχιά πάστα και όταν αναμειγνύεται με το σκληρυντικό, δημιουργεί την ιδανική πυκνότητα για εύκολο άπλωμα σε επιφάνειες με μυστρί. Η ρητίνη θα στεγνώσει σε περίπου 24 ώρες.

Μετά από τουλάχιστον 48 ώρες, είναι δυνατόν να τριφτεί η επιφάνεια και να γυαλιστεί με τροχιακό τριβείο και μηχανή γυαλίσματος. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω γυαλόχαρτα – 240 / 360 / 500 / 1200 – για να καταφέρετε να έχετε την καλύτερη μεταλλική λάμψη. Μετά το τρίψιμο και το γυάλισμα η επιφάνεια θα είναι όπως στις φωτογραφίες, με μία υπέροχη λάμψη.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία μοναδική μεταλλική επιφάνεια με μεγάλη αντοχή στο γρατζούνισμα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μεταλλικά σωματίδια, η επιφάνεια μπορεί να οξειδωθεί σε βάθος χρόνου σαν κάθε άλλη ακατέργαστη μεταλλική επιφάνεια.

Γίνεται να προστατέψετε την επιφάνεια με κερί ή κάποιο διάφανο βερνίκι. Δεν συνιστούμε την χρήση των παραπάνω εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητα διότι μπορεί να μειώσουν την λάμψη. Σαν εναλλακτική επιλογή, εφαρμόστε την Kρυσταλλική Διάφανη Εποξική Ρητίνη ως μία λεπτή επίστρωση πάνω από την τρισδιάστατη ρητίνη. Αυτό δημιουργεί μία διάφανη προστατευτική στρώση η οποία είναι επίσης πολύ ανθεκτική και λαμπερή.

Ο κύκλος εφαρμογής περιλαμβάνει ένα κατάλληλο αστάρι στην επιφάνεια. Προτείνουμε να χρωματίσετε ελαφρώς το αστάρι με σκούρο καφέ ώστε να μη φαίνεται το βασικό συστατικό αν τρίψετε μέχρι το επίπεδο του αγνού μετάλλου.

Η ρητίνη “Αγνά Μέταλλα” είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο προϊόν, κατάλληλο όχι μόνο για τεχνικές και βιομηχανικές διαδικασίες, αλλά και για καλλιτεχνικές δημιουργίες, όπως φαίνεται παρακάτω στην δουλεία της Elisabetta Contini Orsetti η οποία με μεγάλη ευγένεια μας επέτρεψε να δημοσιεύσουμε κάποιες φωτογραφίες και να φτιάξουμε αυτό το βίντεο:

Εφαρμογή και Αποθήκευση

Η θερμοκρασία επηρεάζει το ιξώδες της ρητίνης. Το προϊόν μπορεί να αποθηκευτεί σε ζεστό χώρο τους χειμωνιάτικους μήνες. Πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή, προτείνεται να ζεστάνετε τη ρητίνη στους περίπου 20 βαθμούς κελσίου.

Η εφαρμογή της ρητίνης πρέπει να γίνει σε ζεστό δωμάτιο ειδικά τους μήνες του χειμώνα. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής και της διαδικασίας σκλήρυνσης πρέπει να είναι παραπάνω από 20 βαθμούς κελσίου. Κάτω από αυτή τη θερμοκρασία, ο χρόνος που θα χρειαστεί για να στεγνώσει η ρητίνη μπορεί να είναι περισσότερος.

Το υλικό της επιφάνειας πρέπει να καλυφθεί και ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι στεγνός με χαμηλή υγρασία στον αέρα.

Είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε την ρητίνη σε ζεστό χώρο τον χειμώνα.

Η σημασία της προ-παραγωγικής δοκιμής

Η εφαρμογή της μεταλλικής εποξικής ρητίνης “Αγνά Μέταλλα” είναι εύκολη για επαγγελματίες και άτομα της τέχνης. Ωστόσο, προτείνουμε πάντα να κάνετε πλήρη τεστ εφαρμογής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία με το προϊόν. Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε τις πιο πρακτικές συμβουλές εφαρμογής. Αυτές οι συμβουλές βασίζονται σε εκτενή έρευνα και δοκιμή. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες σε αυτή τη διαδικασία, οπότε είναι προτεινόμενο να τεστάρετε το κάθε προϊόν πριν προχωρήσετε σε μαζική παραγωγή.

Contact us now

Let's talk about your project

Dear user, we inform you that due to some recent European regulations, governing the sale and the transport to private (non-professional) users of some dangerous materials, we may find it impossible to handle your request.

In order to give you the best possible answer we also ask you to fill in the following fields (not required)

Interest areas

You can also contact us here: info@cromaspaints.com | Tel: +39 0331 877427

Share the page Διακοσμητική “Μεταλλική” Εποξική Ρητίνη