High Thickness Transparent Epoxy Resin

Διάφανη Εποξική Ρητίνη Μεγάλου Πάχους

Χυτεύματα μεγάλου πάχους από 4 εκ μέχρι 10 εκ. Ιδανικά για ενσωματωμένα αντικείμενα, χαμηλή θερμική αντίδραση κατά τη διάρκεια της σκλήρυνσης. Σχεδιασμένο για επαγγελματίες και εταιρίες

Η ρητίνη μεγάλου πάχους είναι διαφορετική από εκείνη μέτριου ή χαμηλού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χυτεύματα με πάχος από 4 μέχρι 10 εκατοστά. Αυτή η κρυσταλλική διάφανη εποξική ρητίνη έχει βάθος για ένα εφέ σαν γυαλί.

Το αποτέλεσμα είναι μια επιφάνεια με μεγάλη αντίληψη βάθους η οποία είναι επίσης διάφανη στην όψη.

Όταν σκληρύνει εντελώς, το προϊόν εμφανίζει ελάχιστο κιτρίνισμα διότι τα ακατέργαστα υλικά έχουν καλή αντίσταση σε υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Επιφάνειες στις οποίες χρησιμοποιείται αυτός ο τύπος ρητίνης είναι κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους.

Το Cromas έχει πολλά χρόνια επιστημονικής εμπειρίας στην παραγωγή ειδικών χρωμάτων και εφέ, οπότε έχουμε σχεδιάσει τις εποξικές ρητίνες μας για επαγγελματικές εφαρμογές. Πολλές άλλες ρητίνες είναι προορισμένες για τον ιδιώτη καταναλωτή.

Οι ρητίνες Cromas έχουν σχεδιαστεί με τα παρακάτω επαγγελματικά χαρακτηριστικά:

  • Χαμηλό και ισορροπημένο ιξώδες – το υλικό είναι αυτο-ρυθμιζόμενο σε χαμηλή πυκνότητα
  • Υψηλή αντίσταση στην ανθράκωση – η αντίδραση του σκληρυντικού ρητίνης με τον αέρα και την υγρασία μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις στην επιφάνεια
  • Αντίσταση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες UV και χαμηλό κιτρίνισμα – είναι κατάλληλο για εξωτερική χρήση
  • Υπολογισμένο αποτέλεσμα μάζας – η άνοδος της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της σκλήρυνσης – τεστάρεται σε κοινές επιφάνειες επίπλων
  • Υψηλή ανθεκτικότητα και μπορεί να τριφτεί και να γυαλιστεί για μία λεία επιφάνεια

Στο παρακάτω βίντεο εκμάθησης εξηγείται βήμα-βήμα η δημιουργία ενός χυτεύματος πάχους 5 εκ:

Αυτή η ρητίνη είναι μοναδική επειδή έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία σκλήρυνσης, σε αντίθεση με
τις ρητίνες Χαμηλού και Μέτριου πάχους οι οποίες παράγουν περισσότερη θερμότητα κατά τη διάρκεια της σκλήρυνσης. Η χαμηλή θερμοκρασία σε αυτή τη διαδικασία είναι σημαντική διότι επιτρέπει την εύκολη εισαγωγή διάφορων υλικών στην ρητίνη. Για μεγαλύτερη επιτυχία κατά την εφαρμογή, το κλίμα στον χώρο εργασίας και στο δωμάτιο που την αφήνουμε να σκληρύνει θα πρέπει να είναι ζεστό.

Γενικές και Σημαντικές Πληροφορίες Εφαρμογής

Όταν η ρητίνη έχει σκληρύνει εντελώς, αποκτά μία μοναδική γυαλιστερή επιφάνεια η οποία είναι πολύ ανθεκτική και εμφανίζει μεγαλύτερη αντίσταση σε κοινές λάκες, λόγω του πάχους. Ένα καλούπι σιλικόνης χρειάζεται για να κρατήσει το σχήμα της η ρητίνη κατά τη διαδικασία της έκχυσης. Το μείγμα έχει χαμηλό ιξώδες οπότε εξατμίζονται οι φούσκες. Η ρητίνη στο τέλος μετά την ωρίμανση/σκλήρυνση μπορεί να αφαιρεθεί από το καλούπι όταν στεγνώσει.

Όταν η ρητίνη υψηλού πάχους έχει στεγνώσει, μπορεί να γυαλιστεί σαν κάθε άλλο κοινό λακαριστό ακρυλικό, πολυουρεθάνη ή πολυεστέρα. Κατά το γυάλισμα, είναι σημαντικό να μην ανέβει η θερμοκρασία της επιφάνειας της ρητίνης υπερβολικά λόγω του μηχανήματος γυαλίσματος. Η υπερβολική θερμότητα από το γυάλισμα μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινό μαλάκωμα της επιφάνειας, και να γίνει δυσκολότερη η διαδικασία. Αυτό το πρόβλημα λύνεται με την εφαρμογή διάφανου ακρυλικού μετά από τρίψιμο με γυαλόχαρτο κλίμακας 500/1000.

Για εφαρμογές όπου βάζουμε αντικείμενα μέσα στην ρητίνη όπως ακατέργαστο ξύλο με ανοιχτούς πόρους, είναι απαραίτητο να σφραγίσουμε ή να μονώσουμε πρώτα το υλικό. Ως μία εναλλακτική σε κοινά προϊόντα μόνωσης, εφαρμόστε 1 ή 2 στρώσεις μονωτικής εποξικής ρητίνης ή σφραγιστή με μία βούρτσα ή σπάτουλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι ρητίνες χαμηλού πάχους σχεδιάστηκαν για επίπεδες επιφάνειες. Αυτές λέγονται αυτο-επιπεδούμενες ρητίνες. Όταν εφαρμόζετε αυτή τη ρητίνη, είναι σημαντικό η επιφάνεια να είναι επίπεδη ώστε το πάχος της ρητίνης να είναι ίσο σε όλα τα σημεία της.

Οι εφαρμογές της ρητίνης μεγάλου πάχους συνήθως έχουν χρόνο σκλήρυνσης 48-72 ώρες σε θερμοκρασία 20-25°C. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που απαιτείται για να σκληρύνει αυτή η ρητίνη, σας προτείνουμε να διατηρείτε την θερμοκρασία δωματίου στους 25°C κατά την ώρα εργασίας. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν ατέλειες. Αυτό ισχύει όταν δουλεύετε με μάζες λιγότερο από 5 κιλά. Δεν συνιστούμε την ρητίνη μεγάλου πάχους για δουλειές που απαιτούν λεπτότερο στρώμα ρητίνης επειδή ο χρόνος σκλήρυνσης θα είναι μεγαλύτερος και η επιφάνεια δεν θα είναι ομοιόμορφη.

Λόγω του πάχους της εφαρμογής, η άνοδος της θερμοκρασίας ή το Mass Effect πρέπει να κρατούνται υπό έλεγχο επειδή καθορίζουν την τελική ποιότητα. Για ενωματωμένα αντικείμενα τα οποία έχουν πόρους και μπορεί να περιέχουν νερό ή υγρασία – αν το υλικό δεν είναι καλά σφραγισμένο ή μονωμένο – το ξύλο μπορεί να δημιουργήσει φούσκες από την θερμότητα της ρητίνης που σκληραίνει.

Στη ρητίνη μπορεί να μπει οποιοδήποτε υλικό αρκεί η επιφάνεια να είναι καλά μονωμένη ή σφραγισμένη ώστε να μην αποδράσει καθόλου νερό, υγρασία ή αέρας. Ακόμα και ξύλο και μεταλλικά υλικά – συνήθως είναι πιο δύσκολο να δουλευτούν – μπορούν να μπούνε μέσα στη ρητίνη χωρίς πρόβλημα.

Τον χειμώνα, η διαδικασία εφαρμογής των ρητίνων μπορεί να γίνει σε ζεστό δωμάτιο. Η προτεινόμενη θερμοκρασία κατά τη σκλήρυνση/ωρίμανση είναι τουλάχιστον 25° C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, ο χρόνος σκλήρυνσης αυξάνεται και κάποιες ατέλειες μπορεί να εμφανιστούν στην επιφάνεια.

Είναι σημαντικό το υλικό της επιφάνειας, τα εισαγώμενα αντικείμενα και το περιβάλλον εργασίας να μην έχουν υγρασία. Αυτό επειδή η υπερβολική υγρασία στον αέρα ή στα ενσωματωμένα αντικείμενα μπορεί να αντιδράσει με το μείγμα και να προκαλέσει παραμορφώσεις. Για να εξασφαλιστεί η αντίσταση της ρητίνης στην ανθράκωση, είναι σημαντικό το περιβάλλον εργασίας και τα αντικείμενα να μην έχουν υγρασία.

Τον χειμώνα, πρέπει να αποθηκεύετε τη ρητίνη σε ζεστό χώρο.

Για τα καλύτερα αποτελέσματα, η προτεινόμενη θερμοκρασία κατά την εφαρμογή και την σκλήρυνση είναι 25-30° C.

Η Σημασία της Προπαραγωγικής Δοκιμής

Η διαδικασία εφαρμογής και το ρίξιμο των ρητίνων σε καλούπια, σε επιφάνειες ως αυτοεπιπεδούμενες, ή η εισαγωγή αντικειμένων στις εποξικές ρητίνες δεν είναι δύσκολη, αλλά προτείνουμε να κάνετε κάποιες δοκιμές πριν την παραγωγή, ειδικά αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με τις ρητίνες.

Στόχος του Cromas είναι να σας δώσουμε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες ώστε οι δουλείες σας με ρητίνες να έχουν επιτυχία. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από την έρευνα και την εμπειρία μας. Επειδή υπάρχουν πολλοί παράγοντες σε ένα πρότζεκτ με ρητίνη, πάντα προτείνουμε να ξεκινήσετε με δοκιμές σε ελεγχόμενο χώρο εργασίας και χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά.

Related products

  • Nothing found

Porozmawiajmy o Twoim projekcie

Porozmawiajmy o Twoim projekcie

Dear user, we inform you that due to some recent European regulations, governing the sale and the transport to private (non-professional) users of some dangerous materials, we may find it impossible to handle your request.

Prosimy również o wypełnienie następujących pól (opcjonalnie), byśmy mogli udzielić ci możliwie najlepszej odpowiedzi

Obszary zainteresowań

Możesz także skontaktować się z nami mailowo: info@cromas.it | Tel: +39 0331 877427

Share the page Διάφανη Εποξική Ρητίνη Μεγάλου Πάχους