Clear epoxy resin for molds. Medium thickness for encased small objects

Διάφανη εποξική ρητίνη για καλούπια. Μέτριου πάχους για ενσωμάτωση μικρών αντικειμένων.

Διάφανη, σαν γυαλί, για εισαγωγή μικρών αντικειμένων, μπορεί να χρωματιστεί.

Η εφαρμογή της διάφανη ρητίνης μέτριου πάχους (1 με 3 εκ.) δημιουργεί ένα όμορφο εφέ, σαν γυαλί.

Σε αντίθεση με την λεπτότερη ρητίνη (1-2 χιλιοστά σε πάχος), η ρητίνη μέτριου πάχους δημιουργεί οπτικό εφέ βάθους και δίνει στις επιφάνειες ένα τελείωμα υψηλής λάμψης και με εφέ αντανακλάσεων φακού. Όταν η επιφάνεια έχει σκληρύνει, το προϊόν έχει υψηλή ανθεκτικότητα, χαμηλό κιτρίνισμα και υψηλή αντίσταση σε ακτίνες UV σε βάθος χρόνου

Οι επιφάνειες με στρώμα αυτής της ρητίνης είναι κατάλληλες για χρήση σε εσωτερικούς χώρους μόνο.

Οι διάφανες ρητίνες του Cromas μπορούν επίσης να βαφτούν με ειδικά χρώματα για ρητίνες. Αυτές οι βαφές επιτρέπουν στη ρητίνη να παραμένει διάφανη ενώ τα χρώματα μέσα είναι έντονα. Αυτές οι αποχρώσεις μπορούν να επεξεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν χρώματα που είναι φωτεινά ή καψαλισμένα.

Οι ρητίνες επιτρέπουν στον χρήστη να βάλει μέσα τους διάφορα μικρά αντικείμενα σε ένα μείγμα μέχρι 2 εκατοστά σε πάχος. Ακόμα και μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να εισαχθούν επειδή η χαμηλή θερμοκρασία σκλήρυνσης της ρητίνης δεν είναι αρκετά υψηλή για να αλλοιωθούν τα μέταλλα.

Γενικές και Τεχνικές Πληροφορίες

Όταν η ρητίνη έχει σκληρύνει πλήρως γίνεται μία εξαιρετικά γυαλιστερή επιφάνεια η οποία μοιάζει με πραγματικό κρύσταλλο. Ένα πλαίσιο ή καλούπι σιλικόνης χρειάζεται για να κρατήσει και να σχηματίσει τη ρητίνη όσο την ρίχνουμε. Το μείγμα έχει χαμηλό ιξώδες ώστε οι φούσκες να εξατμίζονται για το ιδανικό αποτέλεσμα. Η ρητίνη αφαιρείται από το καλούπι όταν έχει σκληρύνει και στεγνώσει.

Αφού η ρητίνη μέτριου πάχους έχει στεγνώσει, μπορεί να γυαλιστεί σαν κάθε άλλο κοινό λακαρισμένο ακρυλικό, πολυουρεθάνη ή υλικό πολυεστέρα. Όταν το γυαλίζουμε, είναι σημαντικό να μην ζεστάνουμε πολύ την επιφάνεια της ρητίνης με το μηχάνημα. Υπερβολική θερμότητα μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινό μαλάκωμα της επιφάνειας και να γίνει δυσκολότερο το γυάλισμα. Αυτό το πρόβλημα λύνεται με την εφαρμογή διάφανου ακρυλικού μετά το τρίψιμο με γυαλόχαρτο 500/1000.

Για εφαρμογές με εγκιβωτισμένα αντικείμενα όπως ακατέργαστο ξύλο με ανοιχτούς πόρους, είναι απαραίτητο να σφραγιστεί ή να μονωθεί πρώτα το υλικό. Ως μία εναλλακτική σε κοινά προϊόντα μόνωσης, εφαρμόστε πολλαπλές στρώσεις εποξικής ρητίνης σφραγίσματος Cromas. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας προϊόν μόνωσης με υψηλό ιξώδες που εφαρμόζεται με βούρτσα ή σπάτουλα.

Οι ρητίνες μέτριου πάχους σχεδιάστηκαν για να ρίχνονται σε επίπεδες επιφάνειες σαν ξεχωριστά προτζεκτ χυτεύματος. Είναι αυτο-επιπεδούμενες ρητίνες. Όταν ρίχνετε αυτή τη ρητίνη, είναι σημαντικό ή επιφάνεια να είναι επίπεδη ώστε η ρητίνη να έχει ίσο πάχος σε όλα τα σημεία της.

Για προτζεκτ με εφαρμογή παχύτερης ρητίνης, η αύξηση της θερμοκρασίας κατά την σκλήρυνση ή αλλιώς το Mass Effect πρέπει να είναι υπό έλεγχο καθώς καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Για ενσωματωμένα αντικείμενα τα οποία έχουν πόρους ή μπορεί να περιέχουν υγρασία – αν το υλικό δεν είναι μονωμένο καλά η σφραγισμένο – το ξύλο μπορεί να δημιουργήσει φούσκες από την θερμότητα κατά την σκλήρυνση της ρητίνης.

Οι εφαρμογές της ρητίνης μέτριου πάχους συνήθως έχουν χρόνο σκλήρυνσης 24-48 ώρες σε θερμοκρασία 20-25° C.

Η ρητίνη με πάχος 3 με 4 εκατοστά μπορεί να εφαρμοστεί σε μέτριες ή μικρές σε μέγεθος επιφάνειες, αλλά η ρητίνη θα πρέπει να έχει συνολική μάζα 5 με 6 κιλά. Όταν αυτή η ρητίνη χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη επιφάνεια το πάχος πρέπει να είναι μικρότερο και όταν εφαρμοστεί σε μικρότερη επιφάνεια το πάχος μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Αυτή η μέθοδος θα κρατήσει το Mass Effect υπό έλεγχο ή την θερμότητα από την αντίδραση της σκλήρυνσης/ωρίμανσης. Αν υπάρχει υπερβολική θερμότητα, μπορούν να προκύψουν παραμορφώσεις.

Για εφαρμογές σε μεγαλύτερες επιφάνειες με μεγαλύτερο πάχος, είναι προτεινόμενο να χρησιμοποιήσετε την ρητίνη μας υψηλού πάχους.

Για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τα προτζεκτ σας με ρητίνη, παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες. Η διαδικασία της χύτευσης της ρητίνης για να δημιουργηθεί εφέ σαν γυαλί είναι απλή διαδικασία, αλλά η χρήση της ρητίνης με ενσωματωμένα αντικείμενα πρέπει να δοκιμαστεί. Υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη σκλήρυνση. Για παράδειγμα, το ξύλο μπορεί να μετακινήσει την ρητίνη ή να δημιουργήσει φούσκες αν δεν έχει μονωθεί εντελώς και τα μέταλλα μπορεί να αλλάξουν ελαφρώς σε μέγεθος λόγω των θερμοκρασιών κατά την σκλήρυνση.

Η διαδικασία εφαρμογής των ρητινών πρέπει να γίνει σε ζεστό περιβάλλον εργασίας. Η προτεινόμενη θερμοκρασία κατά την ανάμειξη, την χύτευση και την διαδικασία σκλήρυνσης πρέπει να είναι παραπάνω από 20° C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, ο χρόνος σκλήρυνσης αυξάνεται και μπορεί να εμφανιστούν ατέλειες στην επιφάνεια. Η προτεινόμενη θερμοκρασία κατά την σκλήρυνση είναι 25° C.

Προτείνουμε επίσης το υλικό της επιφάνειας, τα ενσωματωμένα αντικείμενα και το περιβάλλον εργασίας να μην έχουν υγρασία. Αυτό διότι η υπερβολική υγρασία στον αέρα ή στα ενσωματωμένα αντικείμενα μπορεί να αντιδράσει με το μείγμα και να προκαλέσει παραμορφώσεις. Για να εξασφαλίσουμε ότι η ρητίνη έχει καλή αντίσταση στην ανθράκωση, είναι σημαντικό το περιβάλλον εργασίας και τα αντικείμενα που ενσωματώνονται να μην έχουν υγρασία.

Η Σημασία της Προ-παραγωγικής Δοκιμής

Η διαδικασία εφαρμογής των χυτευμάτων, το ρίξιμο της αυτο-επιπεδούμενης ρητίνης, ή η ενσωμάτωση αντικειμένων δεν είναι δύσκολά, αλλά προτείνουμε να κάνετε πρώτα δοκιμές τις ρητίνης με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στην διαδικασία. Αυτό για να δημιουργήσετε μία σταθερή και ασφαλή διαδικασία εφαρμογής και να καταλάβετε καλύτερα τις μεταβλητές στο περιβάλλον εργασίας σας, το πάχος της ρητίνης, και τα υλικά που θα ενσωματωθούν. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν την ποιότητα της στεγνής ρητίνης.

Στόχος του Cromas είναι να σας δώσουμε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες ώστε τα προτζεκτ σας να είναι επιτυχή. Οι συμβουλές μας προέρχονται από την έρευνά μας και την εμπειρία μας στις δοκιμές. Επειδή υπάρχουν πολλοί παράγοντες, προτείνουμε πάντα να κάνετε δοκιμές σε ελεγχόμενο περιβάλλον εργασίας και χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά.

 

Contact us now

Let's talk about your project

Dear user, we inform you that due to some recent European regulations, governing the sale and the transport to private (non-professional) users of some dangerous materials, we may find it impossible to handle your request.

In order to give you the best possible answer we also ask you to fill in the following fields (not required)

Interest areas

You can also contact us here: info@cromaspaints.com | Tel: +39 0331 877427

Share the page Διάφανη Εποξική Ρητίνη για καλούπια των 1-3 εκατοστών σε πάχος