How to apply the Wrinkle Paint on Metal and Plastics

Πως να Εφαρμόσετε το Ειδικό Βερνίκι Ρυτίδων

Κύκλος εφαρμογής του εφέ Ρυτίδων σε Μαύρο και άλλα χρώματα

Σε αυτή τη σελίδα θα συζητήσουμε την εφαρμογή του ειδικού εφέ Ρυτίδων. Ένα κλασικό και κομψό τρισδιάστατο εφέ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βερνίκι με ενδεικτικές φωτογραφίες, επισκεφτείτε την σελίδα μας στον παρακάτω σύνδεσμο:  Ειδικό Εφέ Ρυτίδων Cromas

Το εφέ σχεδιάστηκε για επαγγελματική χρήση και έμπειρους χρήστες. Το χρώμα χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές, αλλά ιδιαίτερα για κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το Cromas είναι αποκλειστικός προμηθευτής πολλαπλών χρωμάτων σε διάφορους Ιταλούς κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων. Μπορείτε να το δείτε στην βάση δεδομένων IMDS.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για την εφαρμογή του εφέ Ρυτίδων είναι:
Μία καμπίνα ή θάλαμος ψεκασμού για να ψεκάσετε χρώματα με βάση διαλύτη και ένα πιστόλι ψεκασμού τροφοδοσίας με βαρύτητα μέ στόμιο μεγέθους 1.8 με 2.5 χιλιοστών.
Έναν ειδικό φούρνο που μπορεί να φτάσει τουλάχιστον 80°C για ψήσιμο και στέγνωμα του βερνικιού για 1 με 2 ώρες

Τα είδη βιομηχανιών που χρησιμοποιούν αυτό το βερνίκι χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες:
Παραγωγή και επιδιόρθωση αυτοκινήτων
Βιομηχανικές εταιρίες με γραμμές παραγωγής

Πριν ξεκινήσετε βιομηχανική παραγωγή ή μοναδική αποκατάσταση αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας το εφέ ρυτίδων, σας προτείνουμε να κάνετε δοκιμές εφαρμογής για να καταλάβετε καλύτερα το προϊόν.

Προετοιμασία επιφάνειας:

Το βερνίκι μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας σε καθαρό μέταλλο και αλουμίνιο. Τα κομμάτια πρέπει να γυαλιστούν και να καθαριστούν με διαλυτικό χρώματος ή με απολιπαντικό πριν το ψέκασμα.

Αν το υλικό είναι ένα ανθεκτικό πλαστικό το οποίο μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες φούρνου 80°C, ένα αστάρι πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα. Ο πιο κοινός τύπος πλαστικού που χρησιμοποιείται με το εφέ είναι το Nylon 6.6 glass filled.

Εφαρμογή:

Το εφέ ρυτίδων είναι ήδη αναμειγμένο και δεν χρειάζεται σκληρυντικό βαφής. Αν χρειάζεται, διαλυτικό χρώματος μπορεί να προστεθεί στο μέγιστο του 10% του συνολικού βάρους. Προτείνουμε να μην αραιώσετε αυτό το βερνίκι επειδή φτιάχνεται με το κατάλληλο ιξώδες για να γίνεται το εφέ των ρυτίδων.

Επειδή αυτή η βαφή έχει υψηλότερο ιξώδες, πρέπει να ψεκαστεί με στόμιο 1.8 με 2.5 χιλιοστά. Τα μικρότερα δεν είναι κατάλληλα για βαφή τέτοιας πυκνότητας. Η πίεση του αέρα πρέπει να είναι 3-4 ΑΤΜ. Η εφαρμογή πρέπει να είναι συνεχής και ίση στην επιφάνεια. Για μεγαλύτερα ή κατακόρυφα κομμάτια, είναι προτεινόμενο να ψεκάσετε 2-3 στρώσεις για να αποφύγετε κρέμασμα της βαφής. Περιμένετε 5-10 λεπτά ανάμεσα στην κάθε στρώση.

Είναι σημαντικό η εφαρμογή να ολοκληρώνεται σε 1 συνεδρία. Δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί άλλη στρώση μετά από μία ώρα για παράδειγμα. Αν έχει περάσει υπερβολικός χρόνος μεταξύ των στρώσεων, το χρώμα θα ξεκινήσει να στεγνώνει και οι ρυτίδες θα επηρεαστούν.

Πάχος ρυτίδων και πάχος Εφαρμογής:

Το τελικό αποτέλεσμα του εφέ ρυτίδων θα εξαρτάται αρκετά από το πάχος των στρώσεων που ψεκάσατε στην επιφάνεια. Το πιο κοινό πάχος εφαρμογής είναι 300 μm (microns) για να φαίνεται όμορφα το εφέ στην επιφάνεια.

Αν η εφαρμογή είναι σε μέρη αυτοκινήτου και καλύμματα βαλβίδων, το πάχος εφαρμογής θα πρέπει να είναι 500μm. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα παχύτερο στεγνό τελείωμα που δίνει όμορφη τρισδιάστατη όψη και ίση κατά μήκος της επιφάνειας. Αυτό το πάχος έχει δοκιμαστεί επιτυχώς σε αλμυρό κλίμα για 2000 ώρες όπως απαιτείται από τους πελάτες μας – κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων.

Η εφαρμογή του βερνικιού σε χαμηλότερο πάχος, όπως 200μm, παράγει πιο λεία επιφάνεια και λιγότερο τρισδιάστατη. Είναι επίσης περισσότερο ματ και αντί-ανακλαστική. Το αποτέλεσμα είναι ρυτίδες οι οποίες είναι πιο λεπτές και κοντά η μία στην άλλη.

Αν το βερνίκι εφαρμοστεί με πολύ χαμηλό πάχος, το εφέ ρυτίδων μπορεί να μην εμφανίζεται όταν στεγνώσει και να είναι πιο γυαλιστερό.

Είναι σημαντικό να εφαρμόσετε το σπρέι σε ίσες και παχιές στρώσεις βαφής σε όλη την επιφάνεια για το καλύτερο αποτέλεσμα ρυτίδων.

https://youtu.be/bY4YvNmUlCw

Στέγνωμα του βερνικιού Ρυτίδων σε Φούρνο:
Το ειδικό βερνίκι πρέπει να στεγνώσει σε ειδικό φούρνο με ελάχιστη θερμοκρασία 80°C. Προτείνουμε η θερμοκρασία να είναι τουλάχιστον 90°C. Ελέγξτε την θερμοκρασία της επιφάνειας με θερμόμετρο λέιζερ. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να βάλετε το βαμμένο κομμάτι σε προ-θερμασμένο φούρνο ο οποίος είναι τουλάχιστον 80°C.

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε υλικά όπως ξύλο και άλλα πλαστικά τα οποία δεν μπορούν να τοποθετηθούν στον φούρνο σε αυτή την υψηλή θερμοκρασία.

Είναι εφικτό να στεγνώσετε τα στεγνά κομμάτια με υπέρυθρες λάμπες, αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί να οδηγήσει σε επιφάνειες που δεν έχουν στεγνώσει ομοιόμορφα και να υπάρχει διαφορετικό εφέ ρυτίδων στα διάφορα σημεία της επιφάνειας. Δεν προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτή την μέθοδο λοιπόν.

Το βαμμένο κομμάτι πρέπει να μείνει στον φούρνο τουλάχιστον 60 λεπτά, αλλά προτείνουμε 90. Μετά από αυτόν τον χρόνο, το κομμάτι έχει στεγνώσει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το βερνίκι ρυτίδων στεγνώνει πλήρως σε περίπου 20 μέρες.

Αποθήκευση του Βερνικιού Ρυτίδων

Το βερνίκι ρυτίδων που παράγεται από το Cromas είναι ένα ειδικό προϊόν το οποίο συσκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη δημιουργείται φλούδα στο χρώμα για περίπου 6 μήνες – αυτό αν το προϊόν δεν κουνηθεί πολύ. Όταν το ανοίξετε και το ανακατέψετε, είναι προτεινόμενο να το χρησιμοποιήσετε όλο σε 1-2 εβδομάδες.

Μετά από αυτόν τον χρόνο και αναλόγως τη θερμοκρασία του δωματίου, το βερνίκι μπορεί να εμφανίσει φλούδα. Αν παρατηρήσετε φλούδα πάνω πάνω, είναι απαραίτητο να την αφαιρέσετε και να το φιλτράρετε πριν τη χρήση. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προτείνουμε να ανοίξετε ένα καινούργιο δοχείο.

Για να μένει πάντα το βερνίκι φρέσκο, παράγουμε συχνά το ειδικό εφέ ρυτίδων σε δοχεία 1 κιλού. Αυτή είναι μία καλή ποσότητα για μικρό προτζεκτ. Το βερνίκι πρέπει να αποθηκεύεται σε ξηρό χώρο με θερμοκρασίες από 5°C έως 25°C.

Σημειώσεις:

Οι παραπάνω πληροφορίες βασίζονται στο υψηλό επίπεδο εμπειρίας μας και δοκιμής με αυτό το προϊόν. Είναι προτεινόμενο να αξιοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες και να δοκιμάσετε ως σπρέι και να στεγνώσετε το προϊόν για να καταλάβετε καλύτερα την διαδικασία της εφαρμογής.

Contact us now

Let's talk about your project

Dear user, we inform you that due to some recent European regulations, governing the sale and the transport to private (non-professional) users of some dangerous materials, we may find it impossible to handle your request.

In order to give you the best possible answer we also ask you to fill in the following fields (not required)

Interest areas

You can also contact us here: info@cromaspaints.com | Tel: +39 0331 877427

Share the page Πως να Εφαρμόσετε το Ειδικό Βερνίκι Ρυτίδων σε Μέταλλο και Πλαστικό